Get Adobe Flash player

Smagus ir įdomus susitikimas

Balandžio 2  d. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos 1–4  klasių mokiniai susitiko su rašytoja Rebeka Una (Jurga Šalaševičiūtė). Kartu su autore atvyko ir jos antrokėlis sūnus bei senelis, aktorius Antanas Kurklietis.

 Vaikams buvo labai įdomu bendrauti su jauna rašytoja, nes kai kurie mokiniai jau buvo skaitę rašytojos knygeles „Labas, aš Tadas“ , „Pijus ir Nikolas“, „Kiemo seklys Tomas ir Valius“, „Aš esu Tomas seklys“ ir kitas. Mokiniai ne tik  klausėsi kūrinių ištraukų, bet ir patys suvaidino ne vieną autorės papasakotą pamokančią  istoriją. Vaikai  bandė atkartoti rašytojos  ir jos sūnaus rodomus triukus, varžėsi sportinėse varžybose.

Rebekos Unos knygelės mokiniams labai patrauklios, lengvai skaitomos. Rašytoja pirmosiose knygelėse aprašo savo ir brolio vaikystės nuotykius, o kitose knygelėse aprašo savo vaikų nuotykius. Rašytoja puikiai bendrauja su vaikais.

Smagaus ir įdomaus renginio pabaigoje nusidriekė ilga eilė, norinčių gauti rašytojos Rebekos Unos  autografą bei palinkėjimą ir linksmą  piešinėlį ant rankos. Pradinukai dėkojo knygų kūrėjai ir jos šeimos trupei už šiltas ir gražias susitikimo akimirkas.

Pradinių klasių mokytoja metodininkė  Jolita Vydmantienė