Get Adobe Flash player

Pirmūnų išvyka į Lietuvos sostinę

Birželio 18 d. vyresnieji gimnazijos pirmūnai, lydimi mokytojų Jurgitos Alminienės ir Vaidos Meirytės, vyko į edukacinę kelionę, į Vilnių. Šią ekskursiją mokiniams dovanojo gimnazija, paskatindama ir atsidėkodama už puikų ir labai gerą mokinių mokymąsi 2017–2018 m. m.

Tik atvykę į Vilniaus miestą, mokiniai įžengė į virtualios realybės erdvę „VR CITY“. Čia pirmūnai, naudodamiesi profesionaliais virtualios realybės akiniais, net dvi valandas nemokamai žaidė pasirinktus žaidimus: važinėjosi amerikietiškais kalneliais, varžėsi slidinėjimo trasoje, gynė miestą nuo priešų, žaidė ledo ritulį ir kt.

Po daug džiugių emocijų suteikusios pramogos mokiniai iškeliavo į Vilniaus senamiestį, kuriame apžiūrėjo Vilniaus arkikatedrą baziliką, Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų ekspozicijas, atspindinčias istorinės rezidencijos funkcijas, Lietuvos Respublikos Prezidentūrą, Vilniaus universitetą, pasaulinės reikšmės gotikinės architektūros paminklą – Šv. Onos bažnyčią, pasivaikščiojo po senamiesčio gatveles, ypatingai žavėjosi Literatų gatve, kurios sienos papuoštos meno kūriniais.

Ekskursija iš tiesų buvo nuostabi, mokiniai grįžo patenkinti, džiaugėsi šiuolaikinių technologijų teikiamomis galimybėmis, didžiavosi aplankę gražiausias Vilniaus senamiesčio vietas, pajutę gyvą senojo miesto dvasią...

Visų pirmūnų vardu dėkojame gimnazijos administracijai už šią ypatingą dovaną!

 

Vaida Meirytė,
priešmokyklinio ugdymo pedagogė