Get Adobe Flash player

Gedulo ir vilties diena Pajūrio miestelyje

Birželio 14 d., kartu su Šilalės rajono savivaldybės vadovais, Vlado Statkevičiaus muziejaus atstovais, Pajūrio miestelio bendruomene paminėjome Gedulo ir vilties dieną  Pajūrio miestelyje, Tremtinių aikštėje.

Vienas iš svarbiausių šios iniciatyvos  tikslų – paskatinti vaikus sužinoti apie trėmimus ir deportacijas iš artimiausios savo aplinkos bei tų įvykių liudininkų, pagerbti buvusius tremtinius ir lagerių vargus patyrusius žmones. Jau praėjo 77 metai nuo kraupių 1941-ųjų metų birželio 14-osios. Nuo dienos, kai svetima brutali jėga iš namų, iš Lietuvos į nežinią ir kančią ėmė siųsti ištisas šeimas, neišskiriant moterų, senelių ir vaikų. Tačiau kartu ši data žymi dieną, kai dvasinė stiprybė ir tyli bendrystė tapo nenugalima mūsų tautos jėga, per ilgus dešimtmečius išaugusia į ryžtą apginti savo garbę ir susigrąžinti nepriklausomybę.

Likus minutei iki vidudienio, 11.59 val., prisijungėme prie pilietinės akcijos - Tylos minutės - okupacijos aukoms atminti, padėjome gėlių, uždegėme atminimo žvakutes, perskaitėme tremtinių vardus ir pavardes.

 

Regina Rimkutė,
direktoriaus pavaduotoja ugdymui