Get Adobe Flash player

Visuotinė atvirų durų diena „Šok į tėvų klumpes“

Birželio 12 d. šeštos klasės mokiniai prisijungė prie visuotinės atvirų durų dienos tėvų darbovietėse „Šok į tėvų klumpes!“ ir apsilankė Šilalės viešojoje bibliotekoje. Vizito metu moiniai buvo supažindinti su bibliotekininko profesija. Šios specialybės subtilybes maloniai atskleisti sutiko Šilalės viešosios bibliotekos metodininkė Stefa Minutaitė.

Bibliotekininkė papasakojo mokiniams, kad ši profesija susijusi su knygomis, tačiau ne vien tik knygų išdavimas ir skaitytojų formuliarų pildymas sudaro bibliotekininko darbo esmę. Šiuolaikinės bibliotekos nebėra tik knygų ar periodikos saugojimo vietos, priešingai – čia vyksta įvairūs kultūriniai renginiai, kūrybiniai užsiėmimai, mokymai, projektinė veikla, parodų organizavimas, galima naudotis nemokama interneto prieiga ir dar daug kitų įdomių dalykų.

Mokiniai buvo supažindinti su bibliotekoje esančiais skyriais, knygų išdėstymu lentynose, „Nykštukų klubo“ veikla, galimybėmis naudotis informaciniais leidiniais, padedant šiuolaikinėms technologijoms, elektroninėmis skaityklėmis.

Ši išvyka privertė mokinius nors šiek tiek susimąstyti apie savo ateitį, įvertinti konkretų darbą ir jo perspektyvas, kurį dirbdami tėvai ar kiti žmonės kuria savo gerovę. Tai – kiekvieno mokinio mažas žingsnelis ir maža investicija į savąjį rytojų, nuo kurio ateityje priklausys jo asmeninė karjera.

 

6 klasės auklėtoja Vaida Meirytė