Get Adobe Flash player

6 klasės mokinių ekskursija į Kauną

Birželio 8 d. šeštos klasės mokiniai vyko į ekskursiją. Išvykos metu mokiniai aplankė Lietuvos zoologijos sodą, kuriame šiandien priskaičiuojama apie 2000 vienetų gyvūnų. Toliau kelionė tęsėsi Kauno IX forto muziejuje. 

Edukacinio užsiėmimo „Jaunieji žvalgai“ metu mokiniai tapo jaunaisiais žvalgais. Orientuodamiesi pagal schema, jie ne tik siekė surasti svarbius objektus gynybiniame įtvirtinime, bet ir stengėsi išsiaiškinti jų paskirtį. Žaidybinė veikla mokinius mokė orientuotis karinės paskirties objekte, buvo ugdomas jų pastabumas bei komandinio darbo įgūdžiai.

Po šio smagaus užsiėmimo pasakojimą apie Kauno tvirtovės IX forto istoriją tęsė gidas, jis supažindino lankytojus su tarpukariu IX forte veikusiu Kauno sunkiųjų darbų kalėjimo skyriumi: pristatytos kalinių gyvenimo ir darbo sąlygos, apsilankyta kalinių pasimatymų kambaryje, buvusio kalėjimo kiemeliuose, kamerose ir karceriuose.

Paskutinė ekskursijos stotelė – „Jump Space“ batutų parkas – pati linksmiausia ir daugiausiai teigiamų emocijų mokiniams suteikusi vieta. Tai didžiausia Lietuvoje batutų zona, kurioje vaikai „maudėsi“ trijuose kempinių baseinuose, išbandė jėgas ant kautynių buomo, šokinėjo nuo pakylos, atlikdami įvairius triukus. Ši aktyvi veikla – tai ne tik smagi pramoga, bet ir didžiulė nauda sveikatai, kadangi šokinėjimas stiprina kaulus, kremzles, sąnarius, padidina kaulų tankumą – stiprinama kiekviena kūno ląstelė.

6 klasės auklėtoja Vaida Meirytė