Get Adobe Flash player

Svečiuose "Sodros“ atstovai

„Jauni žmonės mums labai svarbūs, nors dar tik pradeda savarankišką kelią. Geriau žinoti, kas tavęs laukia, kaip veikia socialinio draudimo sistema, kuri yra privaloma, ir kokią naudą žmogus gali gauti bet kuriame savo gyvenimo etape“, – taip kalbėjo birželio 5 d. gimnazijoje viešėję ir su vyresniųjų klasių mokiniais susitikę „Sodros“ Šilalės skyriaus vedėjas  Žydrūnas Valančius, vedėjo pavaduotoja Danutė Irtmonienė.

Žodžių junginys „valstybinis socialinis draudimas“ daugeliui jaunų žmonių gali pasirodyti painus ir nereikšmingas. Kaip tai veikia ir kam to reikia, galime sužinoti dalyvaujant jaunimo švietimo projekte „Nepamiršk parašiuto“.

Apskritai jaunimo finansinis švietimas yra prioritetas, o kalbėdami ir padėdami suprasti teises bei atsakomybes, kuriame pasitikėjimą. Juk šie žmonės vieną dieną kurs savo verslą, taps darbuotojais, augins vaikus ir netgi sulauks pensijos. Svarbu, kad jie suprastų, kokios galimybės jų laukia.

„Sodra“ jau ne pirmus metus prisideda prie jaunimo švietimo ir finansinio raštingumo ugdymo. Dėkojame "Sodros“ atstovams už bendradarbiavimą ugdant vyresniųjų klasių mokinius apie socialinį draudimą, pilietiškumą ir socialinę atsakomybę.