Get Adobe Flash player

Ekskursija į Kretingą

Gegužės 16-ąją priešmokyklinio ugdymo grupės ugdytiniai vyko į savo pirmąją mokyklinę ekskursiją.

Pirmiausiai buvo aplankytas Kretingos muziejaus Tradicinių amatų centras, čia vaikai susipažino su saldainių gaminimo tradicijomis, stebėjo visą šio skanėsto gimimo procesą bei patys savo rankomis gamino karamelinius saldainius, juos gražiai įpakavo.

Toliau vaikai žygiavo į netoli dvaro saldaininės esantį Žiemos sodą. Visi liko sužavėti įspūdingai atrodančiais augalais, ypatingai mokiniai džiaugėsi ir norėjo paliesti baseine plaukiojančius ryškiaspalvius japoninius karpius, ropojančią vėžliukų šeimyną.

Daugiausiai emocijų priešmokyklinukams suteikė „Vienkiemio“ sodybos pramogos. Mokiniai ne tik apžiūrėjo alpaką, vištas, antis, linksmus ožiukus, bet ir dūko, žaidė, suposi medinėse sūpuoklėse. Vaikai taip pat susipažino ir su nykštukų gyvenimu: apsilankė jų namučiuose, medinėje miestelio bažnytėlėje, mokyklėlėje, nykštukų malūne ir net kepykloje!

Visos grupės vardu dėkojame mamytėms Astai Jurčienei, Monikai Budvytienei ir Linai Pudžiuvelytei, kurios atrado laiko ir galėjo vykti kartu su mumis į šią šaunią kelionę.

 

 Priešmokyklinio ugdymo pedagogė Vaida Meirytė