Get Adobe Flash player

Pamoka "Mano augintis"

Balandžio 12 dieną 1b klasės mokiniai išvyko į Kvėdarnos miestelį pas Živilę ir Raimondą, kur kitoje edukacinėje aplinkoje vyko pasaulio pažinimo pamoka tema
"Mano augintis". Šie nuostabūs šeimininkai turi mielus augintinius. Jų pievoje išdidžiai iškėlusios galvas puikuojasi alpakos su jaunikliu. 
Neseniai įsigijo ir ilgaplaukį poniuką. Vaikučiai ramiai apžiūrėjo gyvūnėlius iš arčiau. Šeimininkė papasakojo, kaip reikia gyvūnėlius prižiūrėti, kuo juos maitina. Kiekvienam mokiniui įbėrė į delną pašaro, kurį vaikučiai maitino gyvūnėliams, tuo metu ir paglostyti galėjo. Vaikų akyse spindėjo šypsenos ir džiaugsmas, kad gali paliesti tokius išdidžius gyvūnus. Dar parodė šuniukus ir ilgu plauku kates. 
Kelionė tęsėsi toliau, atvykome pas gyvūnų globėją Danutę, ten apžiūrėjome įdomius paukščius ir triušiukus. Vaikučiai galėjo paliesti ir palaikyti jauniklius, kurie suteikė jiems daug džiaugsmo, juoko, meilės. Po to mūsų gimnazijos autobusas pajudėjo pas gyvūnų mylėtoją Praną. Ten vaikučiai apžiūrėjo didelį sarginį šunį, mažą šuniuką ir kačiuką. Ištroškusius vaikučius šeimininkas pavaišino beržų sula. Pasisupę, padūkę, daug sužinoję ir pamatę, linksmai nusiteikę pirmokėliai pardundėjo į gimnaziją. Pažintis su augintiniais tęsėsi ir kitą dieną. Tėjos mama į klasę atnešė degu voveriuką. Išsamiai papasakojo, iš kur žvėrelis kilęs, kuo minta, kaip maudosi, kaip reikia prižiūrėti gyvūnėlį ir jo narvelį. Vaikai labai susidomėję klausėsi, po to uždavė klausimus gyvūnėlio šeimininkei. Kiekvienas vaikas galėjo paliesti, paglostyti voveriuką. 
Tokios patyriminės pamokos suteikia vaikams daug džiaugsmo, taip geriau įsisavinamos žinios. Tikiu, jog vaikai ir toliau mielai domėsis gamta ir gyvūnais.
 
Pradinių klasių mokytoja Dana Dainauskienė