Get Adobe Flash player

Šiandien atidaryta netradicinė bibliotekėlė

„Knygų namelis“ - taip Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos bendruomenei šiandien, po 5 pamokų, buvo pristatyta netradicinė bibliotekėlė, papuošusi gimnazijos kiemą. Direktoriaus pavaduotoja ugdymui R. Rimkutė pristatė ir paaiškino „Knygų namelio“ paskirtį. Jos teigimu, visi namuose turime knygų, kurias perskaitėme ir mums jų nebereikia, bet kitus mūsų knygos pradžiugintų. 

Tokias savo knygas ar žurnaliukus galima atnešti ir padėti į „Knygų namelį”. Šio namelio lankytojais gali tapti visi knygos mylėtojai, o jo veiklos principas paprastas – padėk tai, ką jau perskaitei, ir pasiimk tai, ko dar neskaitei. Tikimės, kad dalijimasis knygomis skatins bendruomeniškumą ir tarnaus švietėjiškai veiklai – knygas nemokamai gali skaityti kiekvienas. Tereikia praverti namelio duris ir pasiimti patikusią knygą, o atsargas papildyti jau perskaitytomis ar nereikalingomis knygomis. 

Gimnazijos direktorius J. Žymančius pasidalino mintimis apie „Knygų namelio“ paskirtį, prasmę bei perkirpo kaspiną: taip simboliškai atidarydamas bibliotekėlę.   

Dažnas dalyvis jau laikė rankose knygutę, kurią atnešė įdėti į namelį. Aktyviausi buvo pradinių klasių mokiniai, nors knygų įdėjo ir vyresnieji mokiniai bei mokytojai. Pasak Just. Marcinkevičiaus, kuo įvairesnė literatūra, tuo daugiau širdžių ji aprėpia.

Nuoširdžiai dėkojame gimnazijos darbuotojams D. Kurlinkui ir V. Merkeliui už „Knygų namelio“ pagaminimą, o IV g klasės mokinei Simonai Grabauskaitei už jo apipavidalinimą.

Linkime, kad ,,Knygų namelio“ „gyventojų“ daugėtų, o skaitytojai būtų aktyvūs.

 

                                                                 Bibliotekininkė ir
lietuvių kalbos mokytoja I. Tverijonienė