Get Adobe Flash player

Penktasis tarptautinio projekto Erasmus + „Let‘s Enjoy Dialoguing“ susitikimas Ispanijoje

  

Gegužės 28 d. – birželio 2d., Infiesto mieste, Ispanijoje, vyko baigiamasis Erasmus+ projekto LED partnerių susitikimas. Jame dalyvavo mūsų, Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos, komanda ir Italijos, Ispanijos, Lenkijos bei Rumunijos komandos.

Darbą pradėjome nuo šalių prisistatymų ir pasakojimų apie save.  Šiam susitikimui visos partnerės mokyklos buvo paruošusios po vaidinimą apie savo šalies istoriją arba legendą. Mūsų gimnazijos merginos Emilija, Silvija, Evelina, Alina ir Liveta suvaidino legendą apie Gedimino sapną ir Vilniaus įkūrimą.

Nors visi puikiai žinome pasaką apie Raudonkepuraitę, tačiau kelionės į Ispaniją metu išgirdome naujų negirdėtų faktų ir išsiaiškinome šios pasakos kilmę, jos tikrąją versiją ir tolesnį vystymąsi, apie kurį papasakojo buvęs Infiesto mokytojas, Jose Antonio Martos Granda,  šios pasakos tyrinėtojas, iki smulkmenų išnagrinėjęs „Raudonkepuraitę“. Taip pat mokiniai turėjo galimybę inscenizuoti skirtingas šios pasakos pabaigas.

Baigiamojo susitikimo kulminacija – visų šalių Erasmus+ projekto LED dalyvių pasirodymas. Jam mokiniai ruošėsi iš anksto savo mokyklose pagal italų partnerių sukurtą scenarijų. Beveik kiekvieną dieną vyko intensyvios repeticijos. Mokiniai labai stengėsi ir jų pastangos buvo įvertintos žiūrovų, nes spektaklį stebėjo ne tik mokyklos mokiniai, bet ir visa Infiesto miestelio bendruomenė.

Be projektinių veiklų, partneriai taip pat turėjo galimybę susipažinti su įdomiausiais Asturijos regiono miestais ir lankytinais objektais. Aplankėme Asturijos sostinę Oviedą, taip pat miestą Gijon, pabuvojome prie Atlanto vandenyno ir susipažinome su pirmykščių žmonių piešiniais Tito Bustillo urvuose. Mokiniai, kad geriau susipažintų ir susidraugautų, kartu žaidė boulingą ir pramogavo atrakcionų parke.

Ir mokiniams, ir mokytojams šis susitikimas buvo neįkainojama patirtis, tobulinant kalbėjimo ir bendravimo įgūdžius. Su Infiesto ir visais projekto partneriais atsisveikinome su ašaromis akyse bei pažadu ateityje susitikti. Likome sužavėti vietinių gyventojų ir mokinių tėvų nuoširdumu ir surengtu atsisveikinimo vakareliu visiems projekto dalyviams. Tikimės, kad mūsų draugystė nenutrūks ateityje ir dar ilgai neužmiršime vieni kitų.

 

Rita Štėrienė, Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos anglų kalbos mokytoja
Ingrida Kurmytė, Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos matematikos mokytoja