Get Adobe Flash player

Erasmus + projekto LED partnerių susitikimas Italijoje

       

Vasario pabaigoje Šilalės r. Pajūrio Stanislovo gimnazijos mokytojų ir mokinių komanda dalyvavo jau 4 –tame Erasmus + programos projekto LED tarptautiniame susitikime Italijoje, Gravinos mieste. Projekto tikslas – tobulinti anglų kalbos kalbinius gebėjimus, bendravimo įgūdžius bei stiprinti tarpkultūrinius ryšius.

IV g klasės mokinė Simona Grabauskaitė, II bg klasės mokinė Beatričė Jokubaitytė bei 8 b klasės mokinė Alina Petraitytė įsikūrė italų šeimose ir turėjo puikią galimybę visą savaitę bendrauti anglų kalba, susipažinti su papročiais,  pomėgiais, tradiciniu maistu.

Šiltas partnerių sutikimas vyko Montemurro mokykloje, kurioje projekto dalyvius iš Ispanijos, Lenkijos, Rumunijos, Lietuvos pasveikino šios mokyklos direktorius bei mokinių paruoštas koncertas. Kiekvienos šalies mokinių komandos pristatė savo šalį, miestą ir mokyklą. Mes taip pat padėkojome Ispanijos bei Rumunijos mokytojams ir mokiniams, kurie prisijungė prie mūsų gimnazijos iniciatyvos „Tautinės juostos audimas“, skirtos Lietuvos 100 -mečio jubiliejui. Vakare susipažinome su Gravinos miestu, aplankėme muziejų, bažnyčią, grožėjomės supančiomis uolomis.

Tarptautinio susitikimo metu vyko suplanuotų projekto veiklų įgyvendinimas. Mokiniai vaidino spektaklius pagal savo šalies garsias legendas, pasakas, taip tobulindami anglų kalbos kalbinius gebėjimus. Mes suvaidinome legendą  „Jūratė ir Kastytis“.  Taip pat mokiniai pristatė sukurtus komunikacinius žaidimus, kuriuos vėliau žaidė grupėse, taip stiprindami bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius.

Kitomis dienomis vyko pažintinės - mokomosios ekskursijos į Bario miestą, įsikūrusį prie Adrijos jūros. Po susipažinimo su miestu lankėmės operos ir baleto teatre bei stebėjome Džiuzepės Verdžio „Traviatą“.  Važiavome į antrąją pagal senumą gyvenvietę pasaulyje – Materos miestą. Mokiniai ir mokytojai turėjo galimybę neįprastai susipažinti su Materos miestu. Ekskursija po miestą vyko žaidimo forma, kur kiekviename taške turėjome atlikti užduotis ir atsakyti į klausimus. Visų kelionių, ekskursijų metu mokiniai lavino kalbinius ir bendravimo įgūdžius bei patobulino geografijos, istorijos, muzikos bei kultūros pažinimo žinias.

Paskutinę dieną mokiniai ir mokytojai grupėse dalijosi įspūdžiais, ruošė ir pristatė plakatus, pildė vertinimo anketas, aptarė tolimesnes veiklas paskutiniame tarptautiniame susitikime Ispanijoje.

Atsisveikinę su projekto draugais, išvykome į Italijos sostinę –Romą. Nusprendėme, kad atvykus į Italiją būtina aplankyti į amžinąjį miestą, kuriame gausu senovės Romos laikų statinių. Taip pat turėjome galimybę apsilankyti Vatikano muziejuje, išgirsti Popiežiaus Pranciškaus kalbą bei pajausti palaiminimą.

„Penkios tautos, bet viena plakanti širdis – tai  Erasmus +! „

Mokinių mintys apie tarptautinį susitikimą.

Italija nuostabi šalis ne tik vaizdais, bet ir nuostabiais žmonėmis. Pietiečiai skiriasi bendravimu, kuris, tiesą sakant, yra be galo malonus ir mielas. Įspūdžiai, nauji draugai bei prisiminimai, patirti per šią savaitę, tikrai niekuomet nepasimirš, nes jie tiesiog tobuli. Esu be galo dėkinga už nuostabius potyrius ir nuostabią kelionę. Ačiū❤” (Alina Petraitytė, 8 b klasė)

“Projektas suteikė man galimybę aplankyti šalį, patobulinti bendravimo įgūdžius, praplėsti anglų kalbos žinias, įgyti pasitikėjimo savimi. Net nežinau, ar kada nors buvau sutikusi draugiškesnių ir svetingesnių žmonių...” (Beatričė Jokubaitytė, II bg klasė).

 

Kristina Katauskaitė,
anglų ir vokiečių kalbos mokytoja