Get Adobe Flash player

ERASMUS+ programos projekto LED susitikimas Rumunijoje

  

Grupelė Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos mokinių ir mokytojų spalio 15-20 dienomis lankėsi Rumunijoje, Oradea mieste, kur vyko trečiasis Erasmus+ programos projekto „Let‘s Enjoy Dialoguing“ (LED) partnerių dalyvių susitikimas.  Jame dalyvavo atstovai iš visų penkių šalių: Lenkijos, Italijos, Ispanijos, Rumunijos ir mes, iš Lietuvos. Susitikimas buvo labai lauktas, nes tiek mokytojai, tiek mokiniai jau spėjo susipažinti, susidraugauti per pirmuosius susitikimus, todėl su didžiuliu noru vyko į Rumuniją.

Projekto šeimininkai Rumunijoje, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu“ -  Ortodoksų gimnazijos bendruomenė, nuo pat pirmųjų minučių parodė savo svetingumą, nuoširdumą, dėmesį. Jų puikiai parengta programa leido pažinti gimnaziją, Oradea miestą, aplankyti keletą įžymių žmogaus ir gamtos sukurtų vietų. Taip, kaip ir buvo numatyta veiklose, visi dalyviai pristatė savo mokyklą, gyvenamąją vietovę. Miesto amfiteatre ir Oradea universiteto bibliotekoje visų šalių atstovai parodė pristatymus apie žinomiausius šalies žmones. Mūsų, Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos, mokiniai pristatė karalių Mindaugą, lakūnus Darių ir Girėną bei kompozitorių, dailininką M. K. Čiurlionį.

Mokiniai, bendraudami su savo bendraamžiais, tiek su jų tėvais, kalbėdami angliškai užsiėmimuose ir ekskursijos metu  lavino anglų kalbos įgūdžius. Tokia ir yra šio projekto paskirtis – bendrauti, tobulinti kalbinius gebėjimus debatų, pristatymų, vaidinimų metu. Lankydamiesi mieste pažinome šalies ir miesto kultūrą, jos istoriją. Ją plačiau pristatė gimnazijos mokytojai. Nemažai apie miesto situaciją kalbėjo ir mero atstovė, kai lankėmės Oradea miesto savivaldybėje. Neišdildomų įspūdžių patyrėme nuvykę į druskos kasyklą Turda mieste. Kasykla sužavėjo savo dydžiu, įspūdingais vaizdais. Ši vieta didžiulį įspūdį padarė ir tiems, kas jau yra buvę panašiose vietose.

Kiti du ERASMUS+ programos projekto LED susitikimai vyks Italijoje ir Ispanijoje. Tiek mokinių, tiek mokytojų dar šiais mokslo metais laukia naujos patirtys įgyvendinant projekto veiklas.                                  

                                                                                                            Irena Tverijonienė,
Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio
gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja